Vores guide og anbefalinger til din næste cykelhjelm

Når det kommer til cykelhjelme, har du rigtig mange muligheder. Fra full-face mountainbikehjelme til landevejscykelhjelme og alt derimellem, uanset hvilken type cyklist du er, er der helt sikkert noget, der passer til dine behov.

I 2023 vil nogle af de mest populære cykelhjelme være lette multisportshjelme og urban cykelhjelme med hård skal, der har justerbare pasforme og masser af ventilation. Uanset om du leder efter de bedste cykelhjelme eller bare en cykelhjelm af god kvalitet, kan disse typer hjelme give den ideelle mængde stil, beskyttelse og komfort i henhold til din personlige præference og livsstil.

 

Race Bike Helmet Abus

Racing hjelme

 

De er designet til high-speed landevejscykling, disse hjelme fokuserer på sikkerhed, minimal vægt og vindmodstand. Disse er normalt de letteste hjelme på markedet. Vores personlige favoritmærke er ABUS – her får du den helt rigtige kvalitet! 

 

 
 

Mountainbike (MTB) hjelme

Fullface bike helmet or MTB helmet

Disse hjelme har mere dækning omkring baghovedet, fordi det er der, man typisk ser skaden, når man kører mountainbike i skoven.

Den optimale beskyttelse i baghovedet gør en Mountainbikehjelm værd at overveje, hvis du kan lide det vilde terrænløb i skoven. En god MTB-hjelm til børn, som vinder popularitet, er en helhjelm, som også har ekstra beskyttelse til hagen. 

 

Skater helmet or BMX helmet

Skater hjelm (BMX)

Disse hjelme blev oprindeligt designet til skateboarding og BMX-cykling, men det er egentlig mest af designmæssige årsager. Skaterhjelme har ikke så mange ventilationshuller, så der er masser af plads til at lave nogle fede designs. Du skal være opmærksom på, at specifikationerne for skaterhjelme kan variere meget. Vi anbefaler, at du ikke vælger ABS-skaller (men vælger inmould) på grund af vægten og sørger for, at hjelmen har et justeringssystem i nakken, så pasformen kan tilpasses den enkelte brugers hovedstørrelse.

 

Commuter Helmets or Urban bike helmets

Pendlerhjelme eller 'Urban cykelhjelme"

Disse hjelme er designet til hverdagscykling til og fra arbejde eller uddannelse, og har ofte et mere strømlinet design med fokus på komfort og funktionalitet. Mange cykelpendlere foretrækker disse hjelme, fordi de er lette og har masser af ventilationshuller. Når det kommer til pendlercykelhjelme, skal du kigge efter dem med et sikkert fastholdelsessystem, så hjelmen sidder tæt på dit hoved og ikke glider af, når du kører.

 

Crazy Safety Dinosaur Bike Helmet for kids

Cykelhjelme til børn:

Disse hjelme er specielt designet til børn og kommer i en række forskellige størrelser, designs og kvaliteter. Det sværeste er at finde den rigtige størrelse hjelm til dit barn, for du kan ikke automatisk sige, at en 8-årig bruger "X" størrelse. Se længere nede i artiklen hvordan man måler dit barns hovedstørrelse. Vigtigst af alt, sørg for at finde en hjelm, som dit barn helt sikkert vil elske at bruge. Nu har du chancen for at lære dit barn gode vaner, så slip den kedelige hjelm, der sidder dårligt, men invester også i en hjelm, som dit barn elsker, og som har god komfort. Vores bedste forslag er at tage et kig på Crazy Safety Animal-hjelmene.

 

 

Ebike helmet

 

E-bike cykelhjelm

Når du suser afsted med 30-40 km i timen timen uden besvær, fordi elmotoren klarer det meste af arbejdet, er det vigtigt at have den rigtige hjelm. En elcykelhjelm er kendetegnet ved færre ventilationshuller, og de bedste hjelme har også visir. Her er det værd at bemærke for folk med briller, at man skal være opmærksom på, om der er plads til at have brillerne på inde under visiret. Det kan man dog på det fleste modeller.

En cykelhjelm skal ikke specialgodkendes til elcykel, så det er også EN1078, der er gældende. 

 

 

Som du kan se, er der en bred vifte af cykelhjelme, og hver enkelt er designet til at opfylde forskellige behov. Afhængigt af den aktivitet du vil lave, anbefaler vi, at du vælger den rigtige hjelm til den for at forbedre din sikkerhed. I denne guide kan du se hvordan man vælger den bedste cykelhjelm til dit barn, det gælder også voksenhjelme!